Ernæring

Et riktig kosthold bidrar til god helse og livskvalitet.

 

For å sikre god og riktig ernæring er det viktig å tilpasse matserveringen til individet. Derfor hjelper vi med å tilpasse mat til ulike behov og ønsker, og vektlegger at den som skal spise maten selv kan velge sammensetningen av sitt eget måltid. Tilpasset mat handler også om fleksibel servering. Derfor skal man kunne tilpasse hvor og når man vil spise.  

Vi hjelper til med

Tiltak

Meny og kostholdanalyser

Verktoy

Ernæringsanalyser og utvikling av verktøy for et bedre kosthold

Undesokelser

Verdiundersøkelser

kostmal_2

Kostmålsetninger

Formkost

Vi mener at matglede og riktig ernæring skal være oppnåelig for alle, også for personer med  begrenset appetitt, og tygge- og svelgevansker. Spisevansker kan påvirke humøret og matlysten i en negativ retning, og derfor er det viktig å passe på at personer som er rammet av spisevansker kan bevare måltidsgleden og få god og næringsrik mat. 

I samarbeid med Vital Ernæring tilbyr vi derfor kurs og opplæring i formkost, konsistenstilpasset mat og beriking av mat for de som spiser lite. Vi tilbyr også delikate og næringstette produkter med friske farger, fast form og god smak for å sikre gode måltidsopplevelser. Vi leverer til ledende sykehus og sykehjem i hele landet.