Matsvinn

Prozer hjelper offentlige og private virksomheter med å forebygge matsvinn.

Forebygging av matsvinn kan gi betydelige innsparinger i matutgifter, og det er et av de mest effektive klimatiltakene. Samtidig kan det bidra til holdningsendring og kompetanseheving for både ansatte og spisende, og bidra til å skape gode rutiner i det daglige arbeidet med maten.

Vi finner tiltak og fremgangsmåter som er skreddersydd for deres behov, drift og målsetninger:

System

Et system for måling og rapportering av matsvinn.

Verktoy

En bred verktøykasse med konkrete løsninger for matsvinnreduksjon.

Tiltak

Tiltak innenfor menyplanlegging, bestillingsrutiner, porsjonsberegning, oppbevaring, tilberedning, servering og restehåndtering.

Digital

Et digitalt bestillingssystem for beboere som gir mulighet for mer tilpasset mat, større matglede, bedre ernæring og mindre svinn.

kunnskap

Økt kunnskap og engasjement blant personale og spisende.

Visste du at...